Палма Вашингтон

палма Вашингтон

Вашингтония / Washingtonia robusta
РАЗДЕЛ: Декоративнолистни 
СЕМЕЙСТВО: / 
легенда
Описание: Семейство - Arecaceae/Палмови.
Вашингтонията е едно от най-популярните стайни растения в цял свят. Тя “е родена” в пустинните части на Аризона и Калифорния и е декоративно-листно растение. Палмата “Вашингтон” е висока и красива, растяща бързо. Притежава големи, кръгли листа, като специфичното при нея е, че по-старите й листа не окапват, а увисват.
Грижи: Не обича преките слънчеви лъчи. През зимата поддържайте температура между 5 и 8 градуса.
Кафявите листни върхове се орязват равномерно, но така че да остане тесен кафяв ръб.
Количеството необходима вода зависи от температурата. Летните месеци поливането зачестява, но без да се прекалява. Но ако лятото е хладно, се полива умерено. Пазете от подгизване. През зимата поливайте колкото се може по-рядко. Водата трябва да е престояла открита 24 часа или да е филтрирана. Въпреки всичко, оросявайте периодично листата и ги забърсвайте от прах.
Торете от април до август на всеки две седмици.

       ГГГГГГГГ
Място: Тази палма обича светлото, проветриво и хладно място. Ако имате зимна градина, я дръжте там. Ако вашата вашингтония е все още младо растение, знайте, че се поддава на “превъзпитание”, т.е. може да й осигурите и шарена сянка, както и постоянен приток на свеж въздух. В процеса на развитието си младите растения привикват към сенчестите места, защото и в природата не всички места са слънчеви.

      ГГГГГ
Размножаване: Размножаването със семена изисква много време. За да ускорите малко покълването като натопите семената в топла вода.

        оооо  източник: http://www.sibir.bg/blog/Lisankata/





{START_COUNTER}