Washingtonia robusta

Описание Достига височина от 30,5 м. Този палмов  небостъргач дава  поразителен изглед на всяко място, където е заседен на еднакво рзстояние по булевард или  в групи до значителното високи сгради. Листата му  са богати и зелени с поразителен гланц и нарастват  до   5 фута (1,5 м) дължина и 4 фута (1,2 м) широчина. 

Когато листата умират,   създават "фуста " ефект, типичен за тази палма. За съжаление тази  пола от мъртвите сухи листа е пожароопасна , и е добра предпоставка  плъхове и други нежелани създания. Много общини в Калифорния изискват мъртвите листа да бъдат премахнати, което не е лесно на 80 фута (25 м) във въздуха! Във Флорида това не е такъв проблем, тъй като влагата  в климата и силният вятър от време на време има запава фустата свободна. Във Вашингтон и Флорида обикновено не достига максимална височина.

В началото на лятото големи, светло бежово, branched съцветия разшири миналото листата за отглеждане 7-10 фута (2-3 м) дълга. Те държат на малки групи, whitish цветя зряло, че в 1 / 2 в (1,3 м) черни горски плодове, които са лесни (за палмово), за да germinate.

Мексикански фен палмовоМестообитания
Тази палма  е родена в пустинните планински долини и каньони на Сонора и Долно Мексико. Тя е популярен пейзаж   във Флорида, Калифорния и Аризона и в области, където успее да оцелее в целия свят.

Култура 
Вашингтонията певдпочита  средно богата и добре отцедена   почвата, но може  да оцелее и  върху бедни почви, дори и пясък. 
Лек: Тя не вирее добре в твърде   ярки слънчеви условия, не се 4увства добре и само на сянка.
Влага: Вашингтон палмата е устойчива на сушата,  но изглежда по-добре и се разраства бързо, когато има достатъчно влага. 

Размножаване: размножава се от семена,  които покълват в рамките на 2 месеца.

 






{START_COUNTER}