Китайска конопена палма

Китайска конопена палма

Китайска конопена палма fortunei е най-добрe известnata  палмa, живееща в Скандинавия, най-вече поради това е издържлива и има относително малките изисквания. 

Тази палма, принадлежи към групата   палми, които растат добре и през хладно лято, но и трябва и лека зима. Затова се засажда предимно , по западния бряг на Норвегия, морските райони на Югозападна-Швеция и Дания.


По-стари и здръжливи Китайски конопени палми fortunei можете да отглеждате с температури  до -13 ° С, но след това с следват повреди по листата. Ако температурата слезе чак до -17 ° С, листата ще пострадат зле. Но това  зависи от множество фактори, като дължината на студен период, влажност и вятър.

 

Китайска конопена палма fortunei може да да се развива в благоприятни области на Скандинавия всяка година, така че скоростта на растеж може да се характеризира като много добра .Китайска конопена палма fortunei може да достигне височина 9-10 метра.

 


 

 Китайска конопена палма идва първоначално от Азия. В Китай и Непал са намерени  и на високи места до 2300-2400 метра над нивото на океана. 

 





{START_COUNTER}